Известие

Collapse
No announcement yet.

Показание за ниво на маслото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Показание за ниво на маслото.

Колата е 156 1.9 JTD 16V, на дисплея преди да запаля ми излиза нивото на маслото, но вече за втори път ми се случва да ми напише, че нивото на маслото е много ниско, аз имам навик и си го проверявам ръчно и маслото си е добре. Иначе за 15-20 минути се оправя и почва да си мери редовно. Някой знае ли каде е тоя датчик да му прегледам куплунга да не е зацапан или пък да има идея защо така.

П.С. За диагностиката и аз знам, само да се наканя .

Сърцата са по-капризни от умовете.

Намира се отзад на мотора. Влиза диагонално в картера. Със зелена букса е в дясната част на картера от към дясното колело. С ключ 19 развиваш и дърпаш на горе. Като щека е.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

При мен също е така ,но когато съм спирал под наклон и при следващите паления показва ниско ниво на маслото докато колата не престои около 20м в хоризонтално положение.
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

ОЕМ Благодаря .
        И аз си мислех за наклона, но нищо не ми пречи да прегледам как стоят нещата и да почистя.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Вероятно самата сонда вътре е развалена(обикновено се чупи)....така като гледам е честичък проблем...
          Датчика не е кой знае колко скъп от Алфа Ромео....ако ви дразни Ако купувате втора ръка внимавайте, защото са доста подобни, но с различни дължини и дават невярна информация.Задължително по сериен номер
          Диагностиката няма да помогне в случая
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Датчика ще да е както ти казаха . На един колега беше счупен и показваше от време на време такива работи или "go to dealer" .
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Колеги това на снимката ли е датчикът?Вече ми писна всеки пък когато я запаля да ме праща при дилъра.
              Attached Files
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Да, такова е...ама внимавай да е точния модел(номер), защото ако е с различна дължина, ще дава грешни показания..а има различни

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Предлагат ми само един размер който става за 2.4 JTD и JTDM
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Сравни с твоя, ако можеш....

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                    X